Fasole

 

FASOLE ATIFCO

 

Fasolea poate fi: cu bobul alb, roșu sau “kidney”, rozalie sau „borlotti”, fasole verde sau teci…
O jumătate de ceașcă de fasole uscată are aproximativ 120 calorii, un indice glicemic foarte scăzut și foarte mulți carbohidrați complecși care mențin nivelul optim de zahăr în sânge. Deci bine de știut pentru diabetici. Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu și calciu. Conține și fibră solubilă și insolubilă (prima ajută la digestie și previne constipația iar cealaltă reduce nivelul grăsimilor din sange). În timpul digestiei fibra solubilă formează o substanță ca un gel care ajută organismul să “se descurce” cu factori nocivi cum sunt grăsimile, colesterolul și carbohidrații simpli. O farfurie de fasole gătită conține aproximativ 15 grame de fibră – mai mult de jumătate din necesarul zilnic de 25 grame.