Ingrediente: 1 varză murată, 1/2 kg ciuperci tocate mărunt, 10 linguri ulei Atifco, 5-6 cepe tocate marunt, 1 morcov ras, 1 cană Orez Sarmale Atifco, 1/2 lingurita sare, 2 Foi Dafin Atifco, 1/2 lingurita Piper Negru Măcinat Atifco, 10 boabe Piper Negru Atifco, Cimbru Atifco, Boia Dulce Atifco, 2 cani de apă.
Preparare:
- Într-o tigaie adâncă se încinge uleiul, apoi se adauga ceapa și se călește 2 minute, apoi morcovii, mai călim 2 minute. Se adaugă ciupercile și mai călim până se înmoaie toate legumele. Se adaugă orezul, cimbru, boiaua dulce, piperul și 1/2 lingurita sare, se amestecă puțin și se dă puțin la răcit.
- În oala în care se vor fierbe sarmalele punem două-trei linguri de ulei și varză murată tocată mărunt cu care tapetăm fundul oalei într-un strat de 1 cm.
- Se rulează sarmalele, fiecare după cum poate 🙂 apoi se așează în oală una lângă alta, cat mai strâns. După ce completăm primul strat, putem să mai adaugăm varză murată tocată, piper, o foaie de dafin, cimbru, boia dulce, apoi să continuăm până umplem oala.
- Deasupra mai punem un strat de varză tocată, cimbru, piper, dafin, turnam cele doua căni de apă, acoperim cu un capac și lăsăm la fiert la foc mediu aproximativ 1h45min.