Sarmale vegetariene

Sarmale vegetariene

Ingrediente: 1 varză murată, 1/2 kg ciuperci  tocate mărunt, 10 linguri ulei Atifco, 5-6 cepe tocate marunt, 1 morcov ras, 1 cană Orez Sarmale Atifco, 1/2 lingurita sare, 2 Foi Dafin Atifco, 1/2 lingurita Piper Negru Măcinat Atifco, 10 boabe Piper Negru Atifco, Cimbru Atifco, Boia Dulce Atifco, 2 cani de apă.

Preparare:

  • Într-o tigaie adâncă se încinge uleiul, apoi se adauga ceapa și se călește 2 minute, apoi morcovii, mai călim 2 minute. Se adaugă ciupercile și mai călim până se înmoaie toate legumele. Se adaugă orezul, cimbru, boiaua dulce, piperul și 1/2 lingurita sare, se amestecă puțin și se dă puțin la răcit.
  • În oala în care se vor fierbe sarmalele punem două-trei linguri de ulei și varză murată tocată mărunt cu care tapetăm fundul oalei într-un strat de 1 cm.
  • Se rulează sarmalele, fiecare după cum poate 🙂 apoi se așează în oală una lângă alta, cat mai strâns. După ce completăm primul strat, putem să mai adaugăm varză murată tocată,  piper, o foaie de dafin, cimbru, boia dulce, apoi să continuăm până umplem oala.
  • Deasupra mai punem un strat de varză tocată, cimbru, piper, dafin, turnam cele doua căni de apă, acoperim cu un capac și lăsăm la fiert la foc mediu aproximativ 1h45min.
Ingredients
Apă , Boia Dulce Atifco 17g , Cimbru Atifco 8g , Foi Dafin 5g Atifco , Orez , Orez de sarmale 1kg Atifco , Piper Negru Boabe Atifco 17g , Piper Negru Măcinat Atifco 17g , Sare , Ulei Atifco 1kg ,