Ardei Umpluți cu Arpacaș, Stafide, Nucă și Scorțișoară

Ardei Umpluți cu Arpacaș, Stafide, Nucă și Scorțișoară

Ingrediente:

Pentru umplutură: 150g Arpacaș Atifco, 5 – 6 ardei grași potriviți, 1 morcov dat pe răzătoare, 1 ceapă, 2 lingurițe de Pătrunjel mărunțit Atifco, 2 lingurite de Mărar mărunțit Atifco, 1 linguriță scorțișoară măcinată Atifco, 1 mână de nuci tocate mărunt, 50g stafide Atifco, 700ml supă de legume (preparată din 1 lingura Bază mâncăruri Legume Atifco și 700ml apă), sare, Piper negru măcinat Atifco.

Pentru sos: 1 cutie de 70g Bulion de tomate Atifco, 1 lingură Pastă de tomate Atifco, 10g unt, 10g făină, 100ml apă.

Mod de preparare: Ardeii se curăță de cotoare și semințe păstrându-se căpăcelele. Se călește ceapa, morcovul și se adaugă arpacașul. După ce se înmoaie arpacașul, se ia de pe flacără vasul și se adaugă nucile tocate, stafidele, mărarul și pătrunjelul. Se asezonează cu sare, piper și scorțișoară. Se umplu ardeii și se pun la foc mic în supa de legume pentru 40 – 45 minute. Se prepară sosul rumenind făina în untul topit. Se adaugă bulionul, pasta de tomate și apă. Se adaugă sosul peste ardei și se mai gătește timp de 5 minute.